Rólunk

Egy ókori görög monda szerint mikor Athéné és Poszeidón az athéni polgárok kegyeiért versengett, a bölcsesség istennője az olajfát adta a városnak, mire a polgárok őt választották védelmezőjüknek. Később, amikor a perzsák porig égették Akropoliszt, Athéné szent olajfái már másnap újra hajtani kezdték leveleiket.

Úgy tartják, az olajfa örök fiatalság fája. Soha nem pusztul el, csak ha nem gondozzák, még ha a tűz meg is égeti, hamarosan új hajtások sarjadnak belőle. A fa megújítja önmagát, különösen ellenálló, 3 évente teljesen regenerálódik. Az olajfa leveleinek kivonata adja termékeink esszenciáját.

Ebben a kivonatban a polifenolok természetes módon vannak jelen. Bőrgyógyászati tesztek alapján igazolt a bőr öregedését és a ráncok megjelenését késleltető hatásuk, ezért minden termékünk receptúrájában használjuk. Az általunk használt olajfa leveleket Haute Provence régióban, Manosque, Mées és a Valensole települések magaslatain gyűjtik. A márciustól májusig tartó időszakban az olivatermelő gazdák levágják az ágakat, majd az olajbogyók számára fenntartott termeikben tárolják. Ezután az ESAT, egy fogyatékkal élő emberek egészségügyi és társadalmi felzárkóztatását segítő szervezet, alkalmazottai a gazdáknál újrametszik az olajfaágakat, majd feldolgozásra elszállítják.

Az ágakról leszedett és megszárított leveleket, melyek termékeink lényegét adják, elszállítják egy Oraison-ban lévő laboratóriumba, ahol a hatóanyagok kivonása történik. Cégünknél a termelés és a csomagolás kizárólag helyben, Mées, Forcalquier, Digne-les-Bains, Oraison, Les Pennes-Mirabeau, La Fare les Oliviers települések 160 kilométeres körzetében, generációkra visszanyúló módszerek aranyszabályai alapján történik.

“A csoda a természetben található.” – Pierre Grimat elkötelezett oliva termesztő

Rólunk mondták

  • F. Júlia

   Az antioxidánsos krémet használom, mivel száraz és öregedő bőrömnek az Oliv' palettából a legideálisabb. Nagyon szeretem, mert könnyen felszívódik, és ami nekem nagyon fontos, hogy természetes fényvédőt is tartalmaz.

  • N. Nikolett

   A Hidratáló tonikot, és az Elixírt vásároltam meg először, csak jókat tudok mondani mind a termékről, és kozmetikusomról aki a kezeléseket is a La Clarée termékeivel végzi , a bőröm meghálálja hogy csak tiszta kozmetikumokat használok.

  • Sz. Katalin

   Az őssejtes LIFT krémet használom, és nagyon szeretem, könnyű textúra, finom tiszta illat. Elégedett vagyok! Tervezem az antioxidánsokkal teli száraz olajat is kipróbálni.

  • K. Zsófia

   A szépségolaj számomra olyan, mint egy csoda, télen nyáron, mindig. Használom a hajamra , a bőrömre, a fürdővízbe, hidegen sajtolt olajokkal, finom illatával kiváló napozás után, nagyon könnyen felszívódik. Imádom!